inspiratie

Matchataartje ergens op een terrasje in Domburg

In de vroege ochtend ergens in Domburg genieten van een ontbijtje zoals je nog nooit gegeten hebt. En dat in het ontzettende gezellige gezelschap van twee vriendinnen. Hoe heerlijk is dat.

Vroeg op staan was de deal, want dan zouden we allemaal optimaal van de dag kunnen genieten. Om 9 uur gaan de terrassen open en dus een heerlijk moment om ergens in het zonnetje een bakkie te doen. Niemand van ons had verwacht, dat we smullend zouden eindigen op een idyllisch terrasje langs een pittoresk straatje ergens in Domburg.

Al bij binnenkomst voelde je, dat dit een plekje was waar wij ons fijn en relaxed zouden voelen. Een klein winkeltje aan de voorkant van de salon met snuisterijen voor allerlei lekkernijen thuis. Iets om na afloop nog even rond te snuffelen. Aan de achterzijde bevond zich tussen de huizen een ontzettend leuke patio waar het terras heel basic, natuurlijk en met strandelementen was ingericht. Een zonnig plekje was zo gevonden.

Genieten is het als alles klopt. De look en feel tot in de detail. Van kaart tot kopje, schoteltje, banken, stoelen en bloemen. En dan komt het uit op keuzes. Zelf ben ik bezig met een gezondheidskuur en dan is het de bedoeling dat je bepaalde voedingsstoffen tijdelijk niet eet. Niet lijnen, maar resetten van de wijze waarop mijn lichaam omgaat met alle voeding die ik dagelijks eet en drink. Een reset waar ik op vele aspecten ontzettend blij, energiek en slank van wordt.

Terug naar die keuzes. Overheerlijke dingen, bekend en onbekend, staan op de kaart. Je zou denken dat dit lastig zou gaan worden met mijn kuur. Het tegendeel was waar. Gelukkig stonden er gerechten op de kaart die passen. Uiteindelijk heeft iedereen haar keuze kunnen maken. Onze drankjes waren verschillend, maar dat ene gerecht op de kaart maakte ons zo nieuwsgierig, dat we het besloten allemaal te nemen. Een Matcha kokostaartje met sojakwark en blauwe bessen.

De presentatie van het gerecht maakte dat na de woorden op de kaart het plaatje op ons bordje ons nog nieuwsgieriger maakte naar de smaken van dit gerecht. En hippe vrouwen zoals wij zijn, was het natuurlijk eerst tijd voor wat stylische foto’s van dit heerlijks om op Insta niet veel later te gaan posten.

Nu was het toch echt tijd om onze inmiddels verlangende smaakpapillen te doen ervaren of die positieve nieuwsgierigheid ons hebben gebracht tot de juiste keuze van de kaart. Terwijl ik schrijf doe ik nog heel even mijn ogen dicht en ga ik terug naar die eerste hap. Een hap die ik op mijn gemak nam om zo alle smaken goed in mijn mond los te laten komen. En niet alleen ikzelf, maar ook mijn vriendinnen kunnen alleen maar zeggen dat het absoluut verrukkelijk was.

Terugkijkend op de dag van gisteren en uitkijkend naar wat deze dag ons gaat brengen, hebben we lachend en kletsend genoten van het ontbijt. En eenmaal afgerekend zijn we nog gaan snuffelen tussen alle leuke dingen in het winkeltje. Buiten nog een foto van de gevel met en zonder onszelf om vervolgens het avontuur van de rest van de dag tegemoet te gaan.

En zo is deze zonnige dag ergens in een pittoresk straatje in Domburg op het terras van de Bier & Melk Salon begonnen met een lach. 

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *