Door een magisch moment ineens verliefd op de zon

Je zult vast denken waarom schrijft ze in deze blog over de zon. Dat zal ik je vertellen. Ik ben in een magisch moment verliefd geworden op de zon.

De zon, wie is er niet gek op. Je humeur wordt er beter van, je krijgt een lekker kleurtje, de zomerse jurkjes kunnen weer de kast uit en het lijkt wel of iedereen veel leuker is als de zon schijnt. Daarbij zorgt de zon voor kleurrijke taferelen in de lucht.

De zon is het begin van een nieuwe dag. En ook al zitten soms die grijze wolken voor het uitzicht, je weet dat zij de volgende dag weer komt en iedere kans zal pakken om te kunnen stralen. Een stralend bezoek waar ik iedere dag van kan genieten. Soms verbaas ik mij over de vele gezichten die de zon kent. Groot en rood als ze net boven de weilanden verschijnt en prachtig stralend achter de skyline van Rotterdam. Met een kleurenpalet in de hand als ze speelt met de wolken of wanneer ze schittert met mooie stralen tegen een strak blauwe lucht op een warme zomerdag of een frisse winterse dag.

Een gemiste date in Cannes

Ik heb 2 jaar geleden geprobeerd op date te gaan met de zon. We hadden heel vroeg in de ochtend afgesproken. Ik was op vakantie in Cannes in Frankrijk waar ik mij zus zover had gekregen om samen vroeg op te staan om de zonsopgang te gaan bewonderen. Het handige is, dat je op je telefoon precies kunt zien hoe laat ze zal verschijnen. Vroeg was het wel, maar dat zou beloond gaan worden met iets moois… althans dat dachten wij. Ruim op tijd zaten we aan het strand aan de oostkust van Frankrijk en heel langzaam kwam Cannes tot leven.

De spanning bouwde op, want het moment was bijna daar. Het gekke was alleen dat niet boven de zee maar juist schuin achter ons het steeds lichter werd. Vreemd, maar ondanks dat werd de lucht wel steeds mooier. Er begonnen ouderen te zwemmen in zee en sportieve Françaises deden Yoga oefeningen op het strand. Alleen de zon kwam niet van uit de zee maar van schuin achter ons omhoog. Heel raar, we zaten immers in het oosten van Frankrijk…of toch niet.

Het kompas op onze telefoon werd erbij gehaald en wat bleek. De kustlijn liep waar wij zaten net wat anders. Hierdoor lag het echte oosten niet aan zee maar schuin achter ons. We hebben hier even hard om gelachen. En hebben meteen maar gebruik gemaakt van de gelegenheid om een duik te nemen in de zee, te genieten van het ontwaken van Cannes en de mooie luchttaferelen waar de zon ons vanuit een andere hoek op trakteerde.

Magische date in Argelès-sur-Mer

Een jaar later was ik weer in Frankrijk. Deze keer niet met mijn zus, maar alleen met mijn 2 jongste kinderen en een vriendinnetje van mijn dochter. Vaak heb ik nog gedacht aan die mislukte date. Tijdens één van onze stranddagen besloot ik te kijken of het uitzicht op de zee deze keer wel op het oosten lag. Want ook nu zaten we aan de oostkust van Frankrijk en wel in Argelès-sur-Mer. Tot mijn grote vreugde zag ik dat oostelijker niet mogelijk was. En dus begon ik met het plannen van mijn date. Ik heb ik mijn best gedaan om alle kinderen mee te krijgen. Echter voor pubers is een avontuur zo vroeg alles behalve aantrekkelijk en dus ging alleen mijn jongste mee.

Zo gezegd zo gedaan. Vroeg naar bed, wekkertje gezet en de volgende dag in een snel tempo naar het strand gewandeld. En wat daar gebeurde was magisch!

Het begon met een steeds kleurrijker wordende lucht. Blauw, paars, roze rood, geel, en alles wat daar tussen zit. Genietend hebben we samen gezeten en natuurlijk heb ik veel foto’s gemaakt. Bijna was het zover. We konden onze blikken niet meer afwenden van de zee, want anders zouden we het missen. En toen was daar het magische moment. Het moment dat de zon met een puntje de horizon aantikt en vervolgens de lucht inkroop. Ik zat zo er zo in, dat ik er zelfs eventjes emotioneel van werd. Het was geweldig deze zonsopgang samen met Isa, die er zelf ook even stil van werd, te beleven.

Sinds dit magische moment ben ik verliefd op de zon en geniet ik van alles wat zij laat zien. Ik kijk naar wat ze doet met de wolken en de lucht. Als ze aan het strandje niet ver van mijn huis te bewonderen is, ga ik onder het genot van een ijsje kijken hoe zij ons verlaat om andere mensen op de wereld wakker te maken. Ik probeer al die momenten op foto vast te leggen. Het zijn altijd mooie foto’s maar haalt het niet bij wat je met je eigen ogen op dat moment ziet.

Zonnige wijndate in Zeeland

Tijdens mijn uitstapje met vriendinnen naar Zeeland hebben we haar uitgenodigd voor een wijndate op het strand. Dit was voor haar op het moment dat het tijd was een kijkje te nemen aan de andere kant van de wereld. En dus kon ze tijdens deze date ons verrassen en verwennen met heel veel moois. Met een glas heerlijke wijn in onze hand, zittend op een kleedje uit Ibiza, hebben we geproost en genoten van dit lekkers. We hebben gekletst, gelachen, onze ogen de kost te geven en als jonge vrouwen gek gedaan op het strand. Aan het aantal selfies, gekke en mooie foto’s in onze groepsapp kun je zien dat we er intens van hebben genoten.

Genieten van zonnige dates

Wanneer de zon mij vergezeld op zomaar een dag gaan we samen nog vaak op date. Ze wandelt dan met mij mee of is erbij als ik een theetje of een lunch in de tuin doe. Ze versiert vele foto’s die ik maakt met haar mooie zonnestralen en doet soms haar best om een heel spektakel te laten zien. Een droom is om op een dag op een idyllisch plekje ergens in de wereld de zon de wereld weer te zien doen ontwaken.

Ik kon dus niet anders dan ook over de zon te schrijven en ik hoop dat niet alleen ik geniet van alle zonnige dates, maar dat jij dat ook doet.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *